Provence sägs vara rosévinets vagga, här tog rosé sitt avstamp för 2600 år sedan. Det är här vi hittar Cuvée Madame och det var också med det som vår historia och resa började. Cuvée Madame-familjen består av rosévinerna Cuvée Madame, Petite Cuvée Madame, Cuvée Madame Bourgogne Chardonnay och vår limiterade Grande Cuvée Madame. 

Alla vinerna har uttrycket gemensamt; kvalitén, de franska dofterna och fräscha aromerna, allt samlat i en snygg förpackning. Ursprunget och elegansen kommer alltid finnas i Cuvée Madame.

CUVÉE MADAME

Doft av persika, grapefrukt och gröna äpplen. En elegant, torr frisk smak av röda bär, grapefrukt och ett uns engelsk fruktpastill som balanseras upp av en fräsch syra.

Druvorna odlas i appellationen Provence och skördas omsorgsfullt. De pressas sedan mycket försiktigt i pneumatic press för att undvika extraktion av tanninerna. En subtil druvjuice utvinns efter en kort tids maceration. Alla steg görs under mycket kontrollerade former för att vinets kvalité inte ska gå förlorad under processen.

Om du inte hittar vinet på ditt Systembolag kan du beställa vinet här nedan. 

PETITE CUVÉE MADAME

Ett vackert laxrosa vin med doft av vit stenfrukt, grapefrukt och engelsk fruktpastill. Ren och frisk smak av röda bär och citrus med angenäm kryddig ton.

Druvorna skördas och hanteras omsorgsfullt. Jäsning sker i ståltank med temperaturkontroll under hela processen.

Om du inte hittar vinet på ditt Systembolag kan du beställa vinet här nedan. 

CUVÉE MADAME BOURGOGNE CHARDONNAY

Vår Chardonnay har en ljus citrongul färg, en doft av citrus, exotiska frukter, samt vita blommor och en smak av gula frukter såsom citron och äpple. 

Tillsammans med välintegrerad mineralitet ger detta en föraning om ett elegant Chardonnay-vin.  Druvorna kommer från Bourgogne och vinet är lagrat i ståltank på jästfällning i 12 månader.

Om du inte hittar vinet på ditt Systembolag kan du beställa vinet här nedan. 

GRANDE CUVÉE MADAME

Vackert persikofärgad. Ett uttrycksfullt men ändå elegant vin. Doft av färsk frukt såsom vita persikor, päron och en uns av rosenblad. Smaken är rund och intensiv med mycket frukt och något blommiga toner samt ett avslut med bra längd.

Druvorna kommer från ett av de mest beryktade områdena i Provence på 18 000 hektar. De odlas på en jordmån av kalksten, sand och lera, som ger ett vin med subtil elegans och komplexitet.

Detta vin producerades i limiterad upplaga och kan beställas till alla Systembolagets butiker så långt lagret räcker.

Dela