Amasole Barbera d’Alba är en elegant nyhet från populära Piemonte och är ett sant uttryck för genuin vinmakning i en elegant och klassisk stil. Regionen Piemonte har vuxit fram som en storfavorit och det är här vi hittar ursprunget till den nu så populära druvan Barbera. Amasole Barbera d’Alba är ett samarbete med vingården Cantina Pertinace där druvorna kommer från hjärtat av regionen Piemonte och buteljerat i den ursprungstypiska flaskan Albeisa.

AMASOLE BARBERA D'ALBA

Amasole Barbera d’Alba är ett sant uttryck för genuin vinmakning i en elegant och klassisk stil. Regionen Piemonte har vuxit fram som en storfavorit och det är här vi hittar ursprunget till den nu så populära druvan Barbera. Vinet har en doft av mörk frukt och röda bär. En elegant smak av mörk frukt, där mjuka toner av ekfat och finstämd kryddighet harmonerar väl med vinets friskhet. Vinet har mognat på slavonska ekfat i 9 månader och kännetecknas av perfekt balans med en lång generös eftersmak.

Detta är en nyhet och vinet finns att beställa till ditt Systembolag här nedan. 

AMASOLE LANGHE NEBBIOLO

Endast druvor från egna vingårdar används vid tillverkningen av detta vin. Det är lagrat i ekfat under 1 år och sedan på flaska ytterligare 6 månader.

Vinet har en mycket generös doft av röda körsbär, jordgubbar och  choklad. Torr, frisk och balanserad smak av röda körsbär och kryddor.

Amasole Langhe Nebbiolo finns att beställa till alla Systembolagets butiker. 

AMASOLE VALPOLICELLA RIPASSO

Detta vin har en intensivt rubinröd färg med doft och smak av mycket mogen frukt. De torkade druvorna tillför en härligt koncentrerad smak av torkad frukt, såsom plommon och russin understött av len vanilj. Ett runt och välstrukturerat vin.

En tredjedel av druvorna skördas under andra halvan av september och resterande i slutet av oktober. Druvorna från september lufttorkas till januari då de blandas med de övriga två tredjedelarna från oktoberskörden som nu jäst till vin. Därefter jäses allt tillsammans i drygt två veckor, följt av detta lagras vinet 18 månader i ekfat och sedan minst 6 månader på flaska.

Amasole Valpolicella Ripasso finns att beställa till alla Systembolagets butiker.

Share This Project